Oslo-Filharmoniske-kor
08. mars, 2015 - kl. 19:00

Festivaloverture

En storslått Ouverture til en spennende musikkfest i Bragernes kirke åpner med Bojarenes Inntogsmarsj spilt av Michael fra Norske Talenter. Internasjonale gjester, unge stjerner, etablerte toppmusikere og overraskelser! Det blir dansende norske toner av Johan Halvorsen, og vi kan endelig presentere Chr. Sindings kammermusikalske mesterverk! Det er 25 år siden Litauens frigjøring fra Sovjetunionen. Det er derfor en glede å ha Vilnius String Quartet som våre gjester. Sammen med Litauens Ambassade i Norge markerer vi jubileéet på vår åpningskonsert. Helge Kjekshus, klaver, Birgitte Stærnes, fiolin, Olga Jørgensen, klaver og Vilnius String Quartet.

Kjøp billetter

Artister: Olga JørgensenThe Vilnius String QuartetHelge KjekshusBirgitte Stærnes

Oslo-Filharmoniske-kor
09. mars, 2015 - kl. 13:00

Ragtime!

Den internasjonalt anerkjente pianisten Morten Gunnar Larsen får ragtimes og kreolske klaverperler til å swinge en vårlig formiddag! Ingen over, ingen ved siden!

Artister: Morten Gunnar Larsen

Oslo-Filharmoniske-kor
10. mars, 2015 - kl. 19:00

Blå sakral

Blå toner i et vakkert kirkerom. Stemningsmagi og dybde. To av våre ledende jazzmusikere vil fylle det vakre kirkerommet med musikalsk nerve. Balsam for sjel og hjerte.

Sigrid Brennhaug, vokal/ Palle Wagnberg, orgel og klaver.


Billett ved inng.:200,-

Kjøp billetter

Artister: Sigrid BrennhaugPaul Wagnberg

Oslo-Filharmoniske-kor
11. mars, 2015 - kl. 19:30

Musikalsk Afterski

Etter skisprint byr vi på rumenske danser, trekkspillvirtuoseri, argentinske tangoer og czardas! Samt servering! Glødende toner og kaldt brygg i en av byens mest særpregede lokaler.
Håvard Svendsrud, akkordeon, Roar Engelberg, panfløyte
og duo A Corda.


Billett ved inng.:200,-

Kjøp billetter

Artister: Håvard Svendsrud og Roar Engelbergduo A Corda

Oslo-Filharmoniske-kor
12. mars, 2015 - kl. 19:00

Morgendagens navn

Tradisjonen tro arrangerer Johan Halvorsen Musikkfest en ungdomskonsert, der unge talenter slipper til. I år har vi gleden av å presentere vinnere fra Midgardkonkurransen. Julia Xia på cello, Nikita Khnykin på piano og Trio Noen!

Gratis adgang!

Kjøp billetter

Artister: Trio NoenJulia XiaNikita Khnykin

Oslo-Filharmoniske-kor
13. mars, 2015 - kl. 11:00

Formiddagstoner

Håvard Svendsrud, akkordeon, Roar Engelberg, panfløyte| Elever fra Drammen Kulturskole Tradisjonen tro inviterer vi til opplevelse i byens katedral. En åpen konsert i samarbeid med Kulturoasen. Lyse og vakre klassiske toner, trolldom fra et trekkspill, magi fra en panfløyte, og byens fineste musikalske talenter.

Gratis adgang

Artister: Håvard Svendsrud og Roar Engelberg

Oslo-Filharmoniske-kor
13. mars, 2015 - kl. 19:00

Champagnekonsert

Den internasjonale stjernesopranen Eir Inderhaug med sin faste pianist Joachim Kwetzinsky strør perler fra operaer og operetter over byens festlokale nr. 1. Vi får høre bl.a. Mozart, Puccini, Strauss og Gershwin! En helaften med Sprudlende musikk, edle dråper og smakfulle retter! Dette er musikkfest i ordets rette betydning!

Billettpris: 600,-

Kjøp billetter

Artister: Eir InderhaugJoachim KwetzinskyJoachim Kwetzinsky

Oslo-Filharmoniske-kor
14. mars, 2015 - kl. 13:00

Aquilonis

Trio Mediæval, et internasjonalt ledende vokalensemble, en norsk verdenssuksess i byens katedral. Tre norske sangere som har henført og berørt en hel musikkverden med sine tolkninger av middelaldertradisjon og laget levende samtid av den. Om noe er et must for kirkemusikalsk publikum, er det dette.

Billetter: 200,-

Kjøp billetter

Artister: Trio Mediæval

Oslo-Filharmoniske-kor
14. mars, 2015 - kl. 13:00

Hans og Grete

En eventyrlig barnemusikal med blåserensemblet Kvintessens som gjøgler, spiller og underholder! Musikk av E. Humperdinck! Klassisk opplevelse for barn i alle aldre!

Billettpris: 100,-/50

Barn:

Kjøp billetter

Artister: Kvintessens

Oslo-Filharmoniske-kor
14. mars, 2015 - kl. 15:30

Beatles goes Brazilian

Ayres Potthoff Trio leker seg med Beatles og Bossa. Spennende og svingende. Fløyte, gitar og cello lager musikalsk høytrykk fra Brasil med utgangspunkt i Beatles melodier. Mer cross-over blir det ikke!
Billett ved inng.:

Kjøp billetter

Artister: The Ayres Potthoff trio

Oslo-Filharmoniske-kor
15. mars, 2015 - kl. 19:00

Johan Halvorsen Fødselsdagskonsert

Opplev stjernefiolinisten Sonoko, klaverlegenden Jean-Claude Vanden Eynden sammen med Birgitte Stærnes og bratsjisten Povilas Syrrist-Gelgota feire Johan Halvorsen i et spennende tidsbilde. Musikk av Halvorsen, Debussy, Ravel og Saint-Säens. Utdeling av Drammen Kommunes Kulturstipend.

Billett ved inng.:300,-

Kjøp billetter

Artister: Povilas Syrrist-GelgotaSonoko Miriam WeldeJean- Claude vanden EyndenBirgitte Stærnes

Oslo-Filharmoniske-kor
07. oktober, 2015 - kl. 18:00

Deja Vu

Onsdag 7. oktober åpner et nytt klassisk konsept i Salong Halvorsen, Drammens Teater. Den første av høstens tre klassiske konserter i denne nye salongen.

I samarbeid med Drammens Teater skal Johan Halvorsen Konsertserie lage et tilbud som blir både musikalsk spennende og sosialt anlagt. Det blir muligheter for servering, i tillegg til en intim og publikumsvennlig konsertform.

Duo A Corda er musikalsk vertskap for serien, og vil 7. oktober spille sitt Deja Vu-program, et program de har fremført på sin Brasil-turne. Det blir vakker klassisk kammermusikk, koblet med spanske danser, sør-amerikansk magi og czardas.

Oslo-Filharmoniske-kor
28. oktober, 2015 - kl. 18:00

Ingvill Hafskjold og Quartetto Testosterone

Drammensmusikeren Ingvil Hafskjold regnes blant de ledende i Norge på sitt instrument. Quartetto Testestorone er 4 unge menn med heftig temperament som varemerke.

De skal få Johannes Brahms eventyrlige Klarinettkvintett til å fortrylle den intime salen! Et must for elskere av klassisk musikk. Her møtes lidenskap, høyromantikk og heftig energi i en intens syntese.

Publikum møter også Franz Schuberts Strykekvartett nr. 4, et av hans tidlige mesterverk. Umiskjennelig Schubert med de vakreste melodier, men også med store dynamiske spenn.

En klassisk helaften, med stor musikk som fryder øret, samt litt gourmet og edle dråper for smaks-sansene. Det er duket for en ny stor opplevelse i Drammens nye konsert-serie. Klassisk Onsdag.

Oslo-Filharmoniske-kor
18. november, 2015 - kl. 18:00

Møte med Mozart

Sesongens siste Klassisk Onsdag! 18. november i Salong Halvorsen i Drammens Teater.

Møte med Mozart! Et utvalg av hans brev presenteres, sammen med et av hans mest geniale verk for stryketrio: Divertimento i D-dur.

Liv Hilde Klokk, fiolin, Ida Bryhn, bratsj, Torun Sæter Stavseng, cello!

Dette er klassisk underholdning i ordets beste forstand. Møt Mozarts musikk, og mennesket bak musikken. Vi fortsetter suksessen med samme oppskrift, det serveres lekkerbiskener også fra kjøkkenet!