Oslo-Filharmoniske-kor
13. mars, 2012 - kl. 20:00

Norsk Aften- Åpningskonsert JHM 2012

Johan Halvorsen Musikkfest inviterer til musikk fra gullalderen i vår musikkhistorie. Åpningskonserten byr på brusende musikk i spenningsfeltet mellom slåtter og klassisk musikk. Fossegrimen, den berømte Passacaglia der Halvorsen leker med Händels storslåtte barokktema, før vi avslutter med strykeoktett av Johan Svendsen. Musikk i stort format, og som allikevel sprudler av energi og varme toner. Norsk Aften er fossefall og romantikk, virtuositet og folkesjel.

Vi møter to av landets fremste unge musikere som forener både den klassiske arven og tradisjonsmusikken. Åshild Nyhus, fiolin, Ingfrid Nyhus, klaver.
Vi får bla.a høre den berømte Fossegrimen.
Fiolinisten Birgitte Stærnes møter den franske mesterbratsjisten Pierre Henri Xuereb i Johan Halvorsens berømte Passacaglia over et tema av Händel.
Konserten avsluttes med Johan Svendsens strykeoktett ledet av fiolinisten Sølve Sigerland.
Et av de flotteste kammermusikkverk skrevet av noen norsk komponist. - See more at: http://www.halvorsen-musikkfest.no/programarkiv/2012-03#sthash.6f5oBZIB.dpuf

Billett ved inng.:200,-

Artister: Åshild og Ingfrid Breie NyhusLiv Hilde KlokkAnnar FollesøSølve SigerlandIda BryhnTove Margrethe ErikstadAudun SandvikPierre Henri XuerebBirgitte Stærnes

Oslo-Filharmoniske-kor
14. mars, 2012 - kl. 18:00

En legende forteller en fabel på Austad Gård

Platero y Yo(Sølvfell og jeg) Det lille eselet PLATERO er Juan Ramon Jimenez’ beste venn. Han rir lange turer på det rundt i landsbyen Moguèr og filosoferer og snakker med det om folk han møter, om landsbylivets gleder og sorger, om fargene i solnedgangen, om blomster og frukter og dufter… Eselet er som hans forlengede antenne, det aner uro før ham, det jubler når det forstår at de skal bort til det klare vann i brønnen, eller til det store fikentre og leke med barna, men det blir surt når det ikke får lov til å besøke sitt hjertes utkårne, og så skryter begge esler av frustrasjon så det høres utover hele dalen… Fortellingene, - eller snarere prosadiktene -har blitt folkeeie og skolepensum i Spania. ”PLATERO Y YO”–”SØLVFELL OG JEG”- blir fremført av Anders Øien, gitar og Birgitte Grimstad, forteller. Historien er av den spanske dikter og novelprisvinner Juan Ramon Jimenez. Gitarkomposisjoner er av Eduardo Sainz de la Maza.

Artister: Anders ØienBirgitte Grimstad

Oslo-Filharmoniske-kor
14. mars, 2012 - kl. 20:30

Fra Romantikk til Samtid

Det blir berusende romantisk musikk når vår nye stjernepianist Christian Ihle Hadland spiller verker av Kongsbergkomponisten Halvdan Cleve og hans store forbilde, Frederic Chopin. Virtuost, romantisk og nyskapende
og en unik sjanse til å oppleve en av Norges største pianister, som omtales i samme åndedrag som Leif Ove Andsnes. På samme konsert får vi oppleve spennende og kommuniserende samtidsmusikk med Anders Eidsten Dahl og Marius Hesby på henholdsvis orgel og trombone.

Artister: Christian Ihle HadlandMarius HesbyAnders Eidsten Dahl

Oslo-Filharmoniske-kor
15. mars, 2012 - kl. 19:30

Johan Halvorsen Fødselsdagskonsert

Vår store komponist feires med CD-utgivelse, urfremførelse, glemte skatter og en presentasjon av mennesket bak musikken. Fiolinisten Birgitte Stærnes har med seg pianisten Helge Kjekshus. I tillegg kommer Øyvin Dybsand som er Norges fremste ekspert på Johan Halvorsen. Han skal fortelle om Halvorsens liv og om verkene som er innspilt på CD-platen. Det blir flere spennende gjester som kommer på besøk! En unik sjanse til å feire vårt store bysbarn og bli bedre kjent med hans musikk. Billettprisen på 350 kr inkluderer den nye CD’en.

Artister: Yi YangPierre Henri XuerebHelge KjekshusBirgitte Stærnes

Oslo-Filharmoniske-kor
16. mars, 2012 - kl. 08:30

God Morgen

Det blir God Morgen konsert i Sparebank 1 fredag. En liten smakebit på kveldens Nachspiel, men tilpasset en morgenstund. Pia Borgli kommer sammen med duo A Corda.

Artister: duo A CordaPia Borgli

Oslo-Filharmoniske-kor
16. mars, 2012 - kl. 11:00

Formiddagstoner i kirken

En sen morgen, eller en tidlig formiddag? I hvertfall en unik mulighet til å nyte Jan Bertelsens vakre obotoner, akkompagnert av Ingvild Køhn Malmbekk på piano og orgel.

Artister: Jan BertelsenVidar HellkåsIngvild Køhn Malmbekk

Oslo-Filharmoniske-kor
16. mars, 2012 - kl. 19:00

Grieg Trio i Strømsø kirke

Fantastiske Grieg Trio spiller musikk av Christian Sinding, Ludvig van Beethoven og Dimitrij Sjostakovitsj. En av verdens mest meritterte klavertrioer spiller vårens internasjonale program i byens vakreste trekirke. En
sjelden opplevelse!

Artister: Grieg TrioSølve Sigerland

Oslo-Filharmoniske-kor
16. mars, 2012 - kl. 21:00

Nachspiel- “det besværlige livet”

SkuespillerPia Borgli, sangeren Tone Braaten og musikerne Birgitte Stærnes og Martin Haug tar sine Nachspiel-gjester med på en reise i et fantastisklandskap. Det besværlige livet blir belyst gjennom sanger, dikt, fortellinger og heftig tango. Med lyrisk nerve, treffende humor og dampende lidenskap guider artistene publikum gjennom en time fylt av ulike uttrykk og inntrykk.

Artister: Martin Haugduo A CordaTone E. Braaten

Oslo-Filharmoniske-kor
17. mars, 2012 - kl. 13:00

Himmelskip

To av landets mest profilerte musikere kommer til Johan Halvorsen Musikkfest 2012. Det er snart tyve år siden duoen Kleive/Reiersrud spilte inn CD-en “Blå Koral” i Odense Domkirke. Denne platen var en syntese av europeisk orgelmusikk, gamle norske religiøse folketoner og korsangen i de svarte baptistkirkene i sørstatene. Samarbeidet har resultert i flere utgivelser. I 2000 kom “Den signede dag” som var en hyllest til den Danske Salme og Nikolai Grundtvig. I 2006 kom “Nåde over nåde” som stort sett inneholder religiøse folketonar. Prosjektene til Kleive og Reiersrud har vært en lang suksess, og det kan presseomtalene bekrefte. Her er noen: “Opphøyet orgelspill og jordnære gitarer.
Fordomsfrie tolkninger av salmer og religiøse folketoner.” “En
sammenhengende musikalsk triumf” (Puls), “Fortjener de helt store
lovordene” (Dagbladet), “Oser av kvalitet” (Adresseavisen).

Artister: Iver Kleive og Knut Reiersrud

Oslo-Filharmoniske-kor
17. mars, 2012 - kl. 13:00

Oddrun og Pleddriks reise med Halvorsen

Årets barneforestilling er av og med Oddrun Hyttedalen. Oddrun og Pleddrik tar deg med på en reise hvor vi får høre om Johan Halvorsen og hans liv. Oddrun synger sine egne sanger og Pleddrik forteller ivrig! Sammen
med dyktige musikere gjør de dette til en lun konsert med fengende musikk og en spennende fortelling om hvem Johan Halvorsen var. Oddrun har med seg Lasse Gulbrandsen på tangenter og Frøydis Grorud på saksofon.

Artister: Oddrun Hyttedalen

Oslo-Filharmoniske-kor
17. mars, 2012 - kl. 19:00

Gøran i klassisk stil

Den svenske visekunstneren fremfører Bellman, Taube og Praetorius på sin unike måte. Gøran Fristorp er an artist som mestrer mange sjangere og som alltid trollbinder sitt publikum.

Artister: Gøran Fristorp

Oslo-Filharmoniske-kor
18. mars, 2012 - kl. 07:30

Artistgalla

Det blir feststemning i Drammens Teater og en feiende flott avslutning på årets Musikkfest når Norges to nye fiolinyndlinger, Ragnhild og EldbjørgHemsing åpner årets Artistgalla. Etter pause får vi høre Birgitte Christensen, sopran og HåvardStensvold, baryton i kjente operaduetter og arier akkompagnert av Helge Kjekshus.

Artister: Håvard StensvoldFrida Fredrikke Waaler WærvågenBirgitte ChristensenRagnhild HemsingEldbjørg HemsingHelge Kjekshus

Oslo-Filharmoniske-kor
18. mars, 2012 - kl. 13:00

Morgendagens navn 2012

Tradisjonen tro arrangerer Johan Halvorsen Musikkfest en ungdomskonsert, der unge talenter slipper til. Dessuten har vi gleden av å presentere årets TICON-prisvinner som blir kåret i begynnelsen av mars. De unge talentene i år er: Ida Fuglerud, klarinett og Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis, piano.

Artister: Andreas Hesselberg HatzikiriakidisIda Fuglerud