Lars Erik ter Jung spilte på:
PREMIERE

Lars Erik ter Jung

Instrument: Dirigent

Lars-Erik ter Jung debuterte som fiolinist i Oslo i 1980. Fra 1982-94 var han 1. konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester. På 80- og 90-tallet opptrådte han som solist med bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester og Det Norske Kammerorkester og gjestet de fleste norske festivalene, som Festspillene i Bergen, Ultimafestivalen, Kammermusikkfestivalen i Stavanger, Ilios og Oslo Kammermusikkfestival. Siden 1994 har han vært frilanser og bl.a. initiert en rekke egne prosjekt innenfor samtidsmusikkfeltet.

Etter en omfattende karriere som fiolinist er ter Jung nå en aktiv dirigent. Siden 2000 har han dirigert en rekke symfoniske produksjoner i inn og utland, deriblant flere med Oslo Filharmoniske Orkester og Kairo Symfoniorkester. Ni år på rad dirigerte han helaftens ballett med Tromsø symfoniorester. Han har ledet en rekke ulike kammerorkesterproduksjoner, bl.a. med Det Norske Kammerorkester, Svenska Kammerorkestern og ikke minst Telemark Kammerorkester, som han er kunstnerisk leder for. Sistnevnte har under ter Jungs ledelse inntatt en markant posisjon i norsk musikkliv, bl.a. som bestiller og tolker av ny musikk og med fem CD’er på markedet, alle på den norske labelen Fabra. Telemark Kammerorkester ble i 2014 tildelt EØS midler til et omfattende samarbeid med Musikkakademiet i Lodz, Polen, og har siden gjennomførte en rekke store prosjekt i de to landene.

Gjennom sin tilknyting til operaen i Kristiansund frem til 2015, bl.a. som kunstnerisk leder for Kristiansund Sinfonietta, dirigerte Lars-Erik ter Jung bl.a. Puccinis «Madame Butterfly» og «Lucia di Lammermoor» av Donizetti. Han har en rekke CD utgivelser bak seg både som fiolinist og dirigent, og fikk i 2013 Spelemannsprisen innen samtidsmusikk med ensemblet Asamisimasa. ter Jung gjennomfører jevnlig prosjekt med amatørorkestre og unge strykere som dirigent og instruktør, bl.a. I Hordaland og Finnmark.